صنعت ساختمان و تاسیسات

صنعت ساختمان و تاسیسات

از کاربردهای پلیمر در صنایع ساختمانی می‌توان به پوشش بتن، روکش ضد آب، مخازن نگهداری و لوله‌های آب اشاره کرد که با استفاده از این نوع پلیمر ساخته می‌شود. همچنین نمونه دیگری از پلیمر چون پلی وینیل کلراید یا پی وی سی، با وزن سبک و مقاومت مکانیکی بالا گزینه‌ای مناسب برای ساخت درب و پنجره شناخته می‌شود. همچنین از پلیمرها می­توان در صنعت تاسیسات ساختمان مثل لوله­ها، شیرآلات و ... استفاد نمود.

چرا از پلیمر ساختمانی استفاده می‌کنند؟

شاید مهم‌ترین علت استفاده از پلیمر در ساختمان‌سازی را بتوان در خواص فیزیکی و شیمیایی فوق‌العاده و نیز دوام و ماندگاری طولانی‌مدت‌ آنها جست‌وجو کرد. به عبارتی، این مواد به حدی ماندگار هستند که به کم‌ترین منابع اضافی برای تقویت و بازسازی در طول چرخه حیات خود نیاز دارند.

انواع پلیمر کاربردی در صنعت ساختمان

همانطور که پیشتر اشاره شد، پلیمرها انواع مختلفی دارند که هر یک وابسته به خصوصیات فیزیکی و شیمیایی آن، در بخش‌های مختلفی از صنعت ساختمان کاربرد دارند.

پی وی سی: پی وی سی ویژگی‌های مقاومتی بسیار خوبی دارد به طوری که در برابر خوردگی، پوسیدگی و همچنین ضربه دوام می‌آورد و دچار آسیب نمی‌شود. از کاربردهای این پلیمر در صنعت ساختمان می‌توان به روکش کابل، لوله آب باران، کانال تهویه، عایق حرارتی، پنل‌های سقفی، پوشش‌های داخلی و… اشاره کرد.

پلی پروپیلن: کاربردهای پلیمر در صنایع ساختمانی روز به روز در حال پیشرفت است و با وجود گرمانرم‌های جدیدی چون پلی پروپیلن می‌توان از مزایا بیشتری نسبت به پلیمرهای پلی اتیلن و پلی استایرن برخوردار شد. این پلیمر با مقاومت کششی بالا، وزن پایین و ویژگی دی الکتریکی، کاربرد بسیاری در ساخت لوله‌ها، سیمان آزبستی و ورقه‌های پلیمری دارد.

پلی استایرن: یکی دیگر از پلیمر‌های گرمانرم که مقاومت ضربه‌ای بالایی دارد. این پلیمر با قیمت پایین و همچنین جذب آب کم، برای تولید قالب، پوشش جداکننده، عایق حرارتی و… کاربرد دارد.

ABS: پلیمر ABS از ثبات ابعادی بالا و مقاومت حرارتی، کششی و ضربه‌ای مناسبی برخوردار است. همچنین با مقاومت در برابر خراش و قالب گیری آسان، مورد توجه بسیاری از تولید کنندگان قرار گرفته است. از کاربرد پلیمر در ساختمان با استفاده از این ماده، می‌توان به درب کشویی و قاب پنجره اشاره کرد.

اکریلیک: این نوع پلیمر معمولا به عنوان چسب و پوشش رنگی در انواع تیره، مات، قطعه‌ای و… تولید می‌شوند که با وزن کم و شکل پذیری مناسب، در ساخت انواع پوشش، گنبد، نورگیر و… کاربرد دارند.

پلی آمید: کاربردهای پلیمر در صنایع ساختمان وابسته به این نوع پلیمر به قطعات مهندسی سبک محدود می‌شود. معمولا این پلیمر با مقاومت در برابر سایش و جذب رطوبت بالا در ساخت پیچ و مهره، بست پنجره و دنده‌ها کاربرد دارد.

پلی­اتیلن: پلی اتیلن در ساخت لوله و بسیاری از قطعات کاربرد دارد.

کامپاندهای مهندسی: کامپاندهای مهندسی متناسب با خواص مورد نظر در صنعت ساختمان و تاسیسات کاربرد دارد. مثلا کامپاند مهندسی برای تولید شیرآلات که علاوه  بر خواص فیزیکی و مکانیکی، مقاومت در برابر آب را هم نیز داشته باشد.

ایمپکت مودی فایر: ایمپکت مودی فایر جهت افزایش مقاومت به ضربه در قطعاتی که نیاز به چقرمگی دارند استفاده خواهد شد.

ترموپلاستیک الاستومرها: امروزه ترموپلاستیک الاستومرها به عنوان جایگزین PVC بسیار استفاده می­شوند. این مواد در صنایع مختلف اعم از گسکت دور پنجره تا بست­های آب بند شیرآلات مورد استفاده قرار می­گیرند.

درباره ما

شرکت پُرسا صنعت پلیمر به عنوان تامین‌کننده و تولیدکننده مواد اولیه و افزودنی های پلیمری با بهره‌گیری از توان فنی و تخصصی و سال ها تجربه ی فعالان و تولیدکنندگان حوزه پایین دست پتروشیمی  با فراهم نمودن زیرساخت های نرم افزاری و سخت افزاری، پیشرو در ارائه خدمات نوآورانه و دانش‌بنیان برای مشتریان تخصصی خود می‌باشد.

راه های ارتباطی

آدرس دفتر

ميدان هروي - خيابان وفامنش - ساختمان اداري شايان - طبقه سوم - واحد ١٤

شماره تلفن

021-22976310 | 021-22976340

09106625232 | 09106624232

ادرس ایمیل

info@polytiz.com

طراحی شده توسط فرادید