
کاربردهای کربنات کلسیم در صنایع کربنات کلسیم با دارا بودن فرمول شیمیایی CaCO3، یک پودر سفید رنگ است که به عنوان افزودنی در صنایع مختلف کاربردهای فراوانی دارد. مستربچ کربنات کلسیم از نظر کاربرد دامنه وسیعی داشته و امروزه یکی از اقلام مصرفی و مورد نیاز صنایعی مانند رنگ، کاغذ، لاستیک، آرایشی بهداشتی، کاغذ، پلاستیک و… است که در ادامه با برخی از مهمترین صنایعی که از کربنات کلسیم استفاده میکنند، آشنا میشویم.
مصرف اصلی کربنات کلسیم در صنایع رنگ است. این ماده به عنوان رنگینه یار در رنگ های امولسیونی (پایه آبی) می تواند جایگزین بخشی از نیاز Tio2 گردد. کربنات کلسیم به علت قیمت مناسب، خصوصیات نوری و مکانیکی در صنعت رنگ از مصرف بالائی برخوردار است. پخش پذیری عالی در تمام رنگ، افزایش درخشندگی، افزایش مقاومت در برابر عوامل جوی و سایش، کاهش هزینههای تولید رنگ و… از مزایای بکارگیری کربنات کلسیم در صنعت رنگ است.
کربنات کلسیم در صنایع کاغذ به عنوان یک مادهی پوششی استفاده میشود و یک نوع فیلر محسوب میشود. مواد پوششی برای افزایش کیفیت چاپ بر روی کاغذ در کاغذسازی استفاده میشوند. از مزایای استفاده از کربنات کلسیم در کاغذسازی میتوان به مواردی همچون کاهش هزینههای تولید کاغذ، افزایش استحکام کاغذ تولید شده، کاهش آسیب به محیط زیست به دلیل مصرف کمتر چوب، افزایش مقاومت کاغذ، جذب بهتر رنگ و جوهر و… میتوان اشاره کرد.
صنعت پلاستیک مصرف کنندهی مهم کربنات کلسیم است که به منظور کاهش قیمت محصول نهایی تولید پلاستیک استفاده میشود.کربنات کلسیم معمولا جزو پرکنندههایی دسته بندی میشود که سبب بهبود خواص فیزیکی مانند مقاومت گرمایی، پایداری ابعادی ، سختی و استحکام آنها میشود. کربنات کلسیم در تولید انواع محصولات پلاستیک نظیر لوله، کابل، ظروف یک بار مصرف و… بکار میرود.
یکی از زمینههای مهم مصرف کربنات کلسیم در لاستیکسازی است. امروزه لاستیک به دلیل مصرف گسترده آن در تولید تایر خودروها، درزگیر درب و پنجره و… جز جدایی ناپذیری از زندگی بشر را تشکیل میدهد. در صنعت لاستیک سازی از کربنات کلسیم به منظور ایجاد بافت سطحی بهتر لاستیک تولیدی، ایجاد ترکیب یک دست و همگن مواد اولیه و… استفاده میشود. همچنین بکارگیری کربنات کلسیم در لاستیکسازی سبب کاهش هزینه تولید و افزایش عمر محصولات میشود.
در این صنعت از کربنات کلسیم بسیار مرغوب استفاده میشود و باید با استانداردهای معتبر این صنعت مطابقت داشته باشد. این ماده برای تهیه شربت و قرص ضد اسید، در ساخت آنتی بیوتیک جهت خنثی سازی و به عنوان کمک فیلتر، در قرصهای قابل حل به عنوان عامل حل کننده و استحکام بخش و در قرصهای کلسیم به عنوان عامل تامین کلسیم مصرف میشود.
کربنات کلسیم(CaCO3) یکی از مواد شیمیایی پر مصرف در صنایع مختلف است. کاربرد کربنات کلسیم در صنایع مختلف به خلوص کربنات کلسیم و اندازه ذرات کربنات کلسیم، بستگی دارد. در این مقاله ابتدا به معرفی کربنات کلسیم اشاره کردیم و در ادامه به کاربردهای کربنات کلسیم در صنعت رنگ، کاغذ، پلاستیک، لاستیک و داروسازی اشاره کردیم.
منبع: شمس جاوید
ورق پلی کربنات در صنعت پلاستیک یکی از پرکاربردترین مواد موجود در بازار است. پلی کربنات که برای همه چیز از تجهیزات پزشکی گرفته تا فرآوری مواد غذایی مورد استفاده قرار میگیرد، بیشتر به دلیل مزیتهای بیشمارش در ساخت پوشش گلخانه در میان مشتریان محبوب است. این متریال که به صورت ورق تک جداره پلی کربنات، ورق دوجداره پلی کربنات و سایر موارد به فروش میرسد، گزینه مقرون به صرفه و بسیار خوبی برای ساخت گلخانه ها است.
تولید محصولات پلاستیکی به روشهای مختلفی انجام میشود که هرکدام از آنها مزایا و معایب خود را دارند. یکی از روشهای قدیمی تولید محصول پلاستیکی، روش ترموفرمینگ است که در این روش با اعمال حرارت بر ورقههای پلاستیکی و استفاده از قالب، میتوان محصول مورد نظر را تولید کرد. این روش به فرآیند پیچیده نیاز ندارد و برمبنای تغییرات شیمیایی انجام نمیشود. برای آشنایی بیشتر با روش ترموفرمینگ و مزایا آن، با ما همراه باشید که در ادامه به بررسی کامل آن میپردازیم.
یکی از اقدامات مهم برای کنترل و جمع آوری ضایعات پلاستیک و بازیافت آن، شناسایی نوع پلیمر پلاستیکها است. روشهای مختلفی برای این کار وجود دارد که تست شعله یکی از روشهای سریع برای کسب اطلاعات و بررسیهای لازم است. در این آزمایش با تشکیل شعله به رنگهای مختلف، میتوان نوع پلیمر را شناسایی کرده و آنها را تفکیک کنند. ما در این مقاله قصد داریم شما را با این روش شناسایی پلاستیک آشنا کنیم. پس با ما همراه باشید.
پلی استایرن یک زنجیره بزرگ شیمیایی است که کاربردهای بسیاری دارد. این ماده شیمیایی در دسته فنیلها قرار میگیرد که این زنجیره در صنایع پتروشیمی دارای اهمیت ویژهای است. در میان مواد و ترکیبات شیمیایی، پلی استایرن از جمله بلندترین زنجیرههای کربنی محسوب میشود. در ساختار این ماده، دو عنصر هیدروژن و کربن وجود دارد.
به طور کلی برای تعریف رزین اپوکسی میتوان آن را قسمتی از گروه رزینهای دو جزئی که شامل «پایه رزینی» و «هاردنر» است، معرفی نمود. در این تعریف کاربرد رزین اپوکسی به ترکیب نسبت معین این دو ماده جهت ساخت انواع قالب و قاب اشاره دارد. رزینهای اپوکسی معمولا به صورت دو جزئی و با ترکیب پایه رزینی و هاردنر مورد استفاده قرار میگیرند. ولی رزینهای اپوکسی تک جزیی و سه جزیی نیز موجود هستند که کاربردهای متفاوتی دارند. برای آشنایی بیشتر با انواع رزین اپوکسی و کاربردهای آن با ما همراه باشید.
به احتمال زیاد امروزه شما هم از محصولی که در آن پلیکربنات استفاده شده باشد، استفاده کردهاید، حتی اگر متوجه آن نشده باشد. این مواد تقریباً در همه جا وجود دارند. از عینکهای طبی که هر روزه استفاده میکنیم تا دستگاههای پزشکی یا قطعات خودرو، وسایل روشنایی، دیویدی و بلو-ری پلیکربناتها کاربرد دارند. این ماده در صنایع متنوع کاربردهای متعددی دارد. صنایعی مثل: ساخت و ساز، پزشکی، محصولات مصرفی و الکترونیک و... در این مقاله به بررسی کربنات کلسیم میپردازیم.
انواع محصولات پلاستیکی که هر روزه در منزل یا سر کار از آنها استفاده میکنیم سه حالت کلی دارند. دسته اول وسایلی هستند که به طور کامل مورد بازیافت قرار میگیرند، در حالت دوم، درصدی از آنها بازیافت میشود و دسته سوم نیز غیر قابل بازیافت هستند. در این مقاله در مورد پلاستیکهای غیر قابل بازیافت هیچ گونه بحثی نخواهد شد و تنها به بررسی میزان بازیافت مواد پلاستیک که با کد بازیافت شناسایی میشوند؛ پرداخته میشود. پس توصیه میشود تا پایان این مقاله همراه ما باشید تا به طور کامل با کد بازیافت پلاستیک آشنا شوید.
دستگاه گرانول ساز یکی از پرکاربردترین تجهیزات در زمینه تولیدات مواد ترموپلاست و محصولات پلاستیکی قابل بازیافت است. از مهمترین کاربردهای این دستگاه، اکسترود کردن پلاستیک و دیگر ذرات است که اصطلاحاً به آن دستگاه اکسترودر نیز میگویند. این دستگاه در ساخت انواع گرانولهای بازیافتی و غیربازیافتی کاربرد فراوان دارد. دستگاه مذکور همچنین دارای ظرفیتهای نامحدود تولید، در انواع گرانول، تحت شرایط خاص است. در این مقاله به بررسی راههای افزایش ظرفیت تولید دستگاه گرانول ساز پرداخته خواهد شد. ابتدا قبل از بررسی این راهها، لازم است با این دستگاه و طرز کارکرد آن بیشتر آشنا شوید.