لیست محصولات
راهای افزایش ظرفیت تولید دستگاه گرانول ساز

راهای افزایش ظرفیت تولید دستگاه گرانول ساز دستگاه گرانول ساز یکی از پرکاربردترین تجهیزات در زمینه تولیدات مواد ترموپلاست و محصولات پلاستیکی قابل بازیافت است. از مهم‌ترین کاربردهای این دستگاه، اکسترود کردن پلاستیک و دیگر ذرات است که اصطلاحاً به آن دستگاه اکسترودر نیز می‌گویند. این دستگاه در ساخت انواع گرانول‌های بازیافتی و غیربازیافتی کاربرد فراوان دارد. دستگاه مذکور همچنین دارای ظرفیت‌های نامحدود تولید، در انواع گرانول، تحت شرایط خاص است. در این مقاله به بررسی راه‌های افزایش ظرفیت تولید دستگاه گرانول ساز پرداخته خواهد شد. ابتدا قبل از بررسی این راه‌ها، لازم است با این دستگاه و طرز کارکرد آن بیشتر آشنا شوید.

دستگاه گرانول ساز چیست؟

دستگاه گرانول ساز با قابلیت تولید انواع گرانول یکی از مهم‌ترین تجهیزات پیشرفته در صنعت پلاستیک سازی است. این دستگاه از طریق پلیمریزاسیون عناصر شیمیایی و همچنین بازیافت ضایعات پلاستیکی، در جهت تولید مواد اولیه محصولات ترموپلاست، نقش اساسی دارد.

دستگاه گرانول ساز با مذاب کردن مواد، انجام عملیات و واکنش‌های شیمیایی بر روی آن‌ها، گرانول‌های بلوری شکل دانه‌ای را تولید می‌کند. این دستگاه ساختاری شبیه به چرخ گوشت دارد که عملیاتی از قبیل خرد کردن و رشته‌ای کردن مواد را بر عهده دارد. دستگاه اکسترودر در دو نوع تک‌پیچ و دوپیچ قابل تولید است که در صنایع پلاستیک سازی نوع تک پیچ به خاطر پایین بودن هزینه‌های جانبی و کارایی بهتر دستگاه، بیشتر مورد کاربرد قرار می‌گیرد. دستگاه تک پیچ، بنا بر شکل گرانول خروجی، دارای دو نوع عدسی و رشته‌ای است.

طرز کار دستگاه گرانول ساز

روش تولید در دستگاه اکسترودر به این صورت است که ابتدا مواد اولیه از طریق یک قیف که در ورودی دستگاه قرار دارد، وارد بخش سیلندر در دستگاه گرانول ساز می‌شود. در این مرحله، مواد در مجاورت و تماس با حرارت هیترهای تعبیه شده در سیلندر، قرار گرفته و ذوب می‌شوند. در مرحله بعد مارپیچ‌هاي متصل به انتهای دستگاه، مواد مذاب را به بخش دای واقع در قسمت پایینی دستگاه منتقل می‌کنند. سپس مواد مذاب در دای به صورت رشته‌ای درمی‌آیند و جهت عملیات خنک‌سازی، وارد قسمت وان خنک‌کننده می‌شوند. بعد از خنک و منجمد شدن رشته‌ها، دستگاه خرد کن یا کاتر، آن‌ها را به دانه‌های ریز گرانول تبدیل می‌کند.

راه‌های افزایش ظرفیت تولید دستگاه گرانول ساز

همان‌طور که در بالا اشاره شد دستگاه اکسترودر با امکانات ظرفیت نامحدود در تولید انواع گرانول، بسیار پرکاربرد است. راه‌های مختلفی جهت افزایش این ظرفیت وجود دارد که در زیر به برخی از مهم‌ترین آن‌ها اشاره شده است.

افزایش مقدار خوراک دستگاه

خوراک دهی در سیستم دستگاه گرانول ساز یکی از بخش‌های اساسی در تولید است که باید به صورت منظم و پیوسته انجام شود. به طوری که با متوقف شدن آن حتی برای چند ثانیه، عملیات تولید نیز متوقف شده و مجدد باید فرآیند خوراک دهی صورت گیرد. قطع فرآیند خوراک دهی همچنین باعث به وجود آمدن ضایعات بیشتر می‌شود.

 بنابراین برای بازدهی بیشتر دستگاه، بهتر است که ضایعات پلاستیکی مورد استفاده، به شکل پرک یا کندر باشد‌ و تا جایی که امکان دارد این پرک‌ها، خرد و کوچک باشند. یعنی هر چقدر که مواد اولیه ریزتر و متمایل به پودر باشند عملیات خوراک دهی به آسانی و با سرعت بالایی انجام می‌شود که در نهایت باعث بالا رفتن ظرفیت تولید می‌شود. پس می‌توان گفت افزایش مقدار خوراک یکی از راه‌های افزایش ظرفیت تولید دستگاه گرانول ساز است‌.

استفاده از فیلتر توری یا مش‌های پایین

در دستگاه گرانول ساز جهت جداسازی ناخالصی‌های مواد مذاب بازیافتی، در قسمت دهانه دای، از توری یا مش استفاده می‌شود. هرچقدر که منفذهای فیلتر یا مش ریزتر باشد، مواد مذاب با سرعت کمتری از آن عبور می‌کند اما در مقابل، عملیات خالص‌سازی دقيق‌تر انجام می‌گیرد. پس در مواقعی که میزان ناخالصی‌ها کمتر تشخیص داده شود بهتر است از مش با توری پایین استفاده شود تا مواد مذاب، سریع‌تر از توری عبور کرده و وارد فرآیند تولید شوند. بنابراین با تغییر سایز مش‌های فیلتر توری، می‌توان ظرفیت دستگاه را به میزان قابل توجهی افزایش داد.

افزایش دما

حداکثر مقدار دما در دستگاه گرانول ساز از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. به طوری که با افزایش دما البته به اندازه‌ی متناسب با دیواره‌های سیلندر دستگاه، میزان ویسکوزیته یا همان گرانروی در مواد مذاب بیشتر می‌شود. این کار نیز موجب بالا رفتن سرعت عبور مواد مذاب از داخل مش توری شده که در نهایت منجر به افزایش سرعت و بیشتر شدن حجم‌ تولید می‌شود. بنابراین افزایش دما نیز یکی دیگر از راه‌های افزایش ظرفیت تولید دستگاه گرانول ساز است‌.

زیاد کردن دور مارپیچ

با زیاد کردن دور مارپیچ متصل به دای در اکسترودر، سرعت حرکت مواد مذاب نیز بیشتر می‌شود. در واقع با زیاد شدن سرعت حرکت مواد، بنا بر آنچه که در مطالب بالا گفته شد، ظرفیت تولید نیز افزایش می‌یابد. برای بالا بردن دور مارپیچ در دستگاه گرانول ساز، توجه به یک سری نکات مهم، ضروری است. یعنی با ایجاد تغییر در دورهای مارپیچ باید متناسب با آن، میزان خوراک دهی و دمای هیتر دستگاه نیز افزایش یابد. پس تنها با زیاد کردن دور مارپیچ نمی‌توان ظرفیت تولید دستگاه را افزایش داد بلکه این امر فقط موجب کاهش فشار مواد مذاب در پشت توری دای شده و امکان قطع شدن رشته‌های گرانول نیز وجود دارد.

دیگر عوامل مهم در افزایش ظرفیت تولید دستگاه گرانول ساز

برای این که دستگاه اکسترودر بتواند به خوبی و راحتی عملیات تولید گرانول را انجام دهد نیاز به فراهم آوردن یک سری شرایط ایده‌آل برای دستگاه مورد نظر است. در بالا به مهم‌ترین راه‌های افزایش ظرفیت تولید دستگاه گرانول ساز اشاره شد اما برخی عوامل دیگر مانند میزان فشار و قدرت پمپاژ بالا، مناسب بودن نوع کاتالیزور، دارا بودن پمپ خلأ قوی جهت افزایش کیفیت گرانول خروجی و تعویض کننده قدرتمند صفحه به منظور شستشوی دوباره قطعه‌ها ، ایجاد هماهنگی در فرآیند خنک سازی گرانول و همچنین کیفیت بالای پیچ‌ها نیز تا حدودی در افزایش ظرفیت تولید مؤثر هستند.

جمع‌بندي

دستگاه گرانول ساز یک سیستم مکانیزه متشکل از اجزای مختلفی از جمله سیلندر و ماردون، مارپیچ، قیف، قالب، دای و … است. از آنجا که این دستگاه دارای تجهیزات کابل جهت اکسترود انواع پلاستیک است، به عنوان دستگاه اکسترودر نیز شناخته شده است. دستگاه نامبرده با ظرفیت نامحدود قابلیت تولید انواع گرانول را دارد. برخی از راه‌هاي افزایش ظرفیت تولید دستگاه گرانول ساز شامل افزایش میزان مواد اولیه، دما و تعداد دورهای مارپیچ و استفاده ار توری مش پایین است.

در پایان امیدواریم مطالب گفته شده در این مقاله، برای شما مخاطبان عزیز سودمند واقع شده باشد.

آخرین اخبـــار و مقـــالات جدیدتـرین مقـــالات با ما همیشه به روز باشید
آرشیو مقالات
پلی استال چیست؟

پلی استال که به عنوان رزین استیلیک نیز شناخته می‌شود، یک ماده پلاستیکی است که کاربردهای متعددی دارد و علیرغم مزایای بی‌شماری که در زندگی روزمره به ما می‌دهد، کمتر شناخته شده است. در این مقاله به بررسی کاربردها و مزایای این محصول پلیمری پرداخته ایم. با ما همراه باشید.

پلی وینیل استات چیست؟

یکی از رزین هایی که به شکل محلول در آب استفاده ی فراوانی دارند و در انواع همو‌‌پلیمر و کو‌‌پلیمر موجود می‌باشد پلی وینیل استات(PVAC) است. در این مقاله به بررسی پلی وینیل استات و کاربردهای آن می پردازیم.

آشنایی با ABS و بررسی منحنی کارایی گریدهای مختلف آن

آکریلونیتریل بوتادین استایرن یا پلاستیک ABS یکی از سخت‌ترین و مفیدترین مواد پلاستیکی است که در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد. پلاستیک‌های ای بی اس مقاومت بسیار بالایی در برابر ضربه دارند و به دلیل هزینه کم، سرمایه گذاری هوشمندانه‌ای در طولانی مدت محسوب می‌شوند. ظرفیت اسمی تولید این نوع پلیمر در حال حاضر در حدود 11.6 میلیون تن در جهان است که این مقدار نشان دهنده تقاضای بالای بازار برای خرید انواع گرید ABS می‌باشد.

پلی آمید چیست؟

پلی آمیدها، به صورت گسترده‌ای در صنایع خودروسازی، حمل و نقل، برق و الکترونیک، نساجی، بسته‌بندی و تهیه محصولات خانگی مورد استفاده قرار می‌گیرند. با استفاده از الیاف شیشه و اضافه کردن و افزایش استحکام در این مواد، از این مواد می توان به عنوان یک نقش جایگزین برای قطعات فلزی استفاده کرد. از نظر فنی، اصطلاح "پلی آمید" می تواند به انواع پارچه های ارگانیک مانند پشم و ابریشم نیز اشاره داشته باشد. در زبان شیمی، این اصطلاح به سادگی به مولکولی اشاره دارد که دارای پیوندهای آمیدی تکرار شونده است. با این حال، فقط شیمیدانان ابریشم و پشم را به عنوان پلی آمید می گویند و بقیه جهان این واژه را مترادف با نایلون می‌دانند.

اهمیت پوشش ضد حریق

حفاظت در برابر آتش یکی از دغدغه‌های اصلی مالکان است. هزاران آتش سوزی هر ساله رخ می‌دهند که منجر به صدمات جدی، تلفات جانی و میلیاردها خسارت مالی می‌شوند. اما یکی از بهترین راهکارهای حفاظتی در برابر آتش پوشش ضد حریق است. هنگامی که یک پوشش ضدحریق روی اعضای ساختمان اعمال می‌شود، این پوشش به مانند یک سپر در برابر آتش عمل می‌کند.

چرا از ورق پلی کربنات در ساخت گلخانه ها استفاده می کنند؟

ورق پلی کربنات در صنعت پلاستیک یکی از پرکاربردترین مواد موجود در بازار است. پلی کربنات که برای همه چیز از تجهیزات پزشکی گرفته تا فرآوری مواد غذایی مورد استفاده قرار می‌گیرد، بیشتر به دلیل مزیت‌های بی‌شمارش در ساخت پوشش گلخانه در میان مشتریان محبوب است. این متریال که به صورت ورق تک جداره پلی کربنات، ورق دوجداره پلی کربنات و سایر موارد به فروش می‌رسد، گزینه مقرون به صرفه و بسیار خوبی برای ساخت گلخانه ها است.

روش ترموفرمینگ و کاربرد آن

تولید محصولات پلاستیکی به روش‌های مختلفی انجام می‌شود که هرکدام از آن‌ها مزایا و معایب خود را دارند. یکی از روش‌های قدیمی تولید محصول پلاستیکی، روش ترموفرمینگ است که در این روش با اعمال حرارت بر ورقه‌های پلاستیکی و استفاده از قالب، می‌توان محصول مورد نظر را تولید کرد. این روش به فرآیند پیچیده نیاز ندارد و برمبنای تغییرات شیمیایی انجام نمی‌شود. برای آشنایی بیشتر با روش ترموفرمینگ و مزایا آن، با ما همراه باشید که در ادامه به بررسی کامل آن می‌پردازیم.

روش سریع شناسایی پلاستیک‌ها با کمک تست شعله

یکی از اقدامات مهم برای کنترل و جمع آوری ضایعات پلاستیک و بازیافت آن، شناسایی نوع پلیمر پلاستیک‌ها است. روش‌های مختلفی برای این کار وجود دارد که تست شعله یکی از روش‌های سریع برای کسب اطلاعات و بررسی‌های لازم است. در این آزمایش با تشکیل شعله به رنگ‌های مختلف، می‌توان نوع پلیمر را شناسایی کرده و آن‌ها را تفکیک کنند. ما در این مقاله قصد داریم شما را با این روش شناسایی پلاستیک آشنا کنیم. پس با ما همراه باشید.

نظـــر خـــود را ثـــبت کنیـــد اعتماد با یک خرید حرفه ای
پلی تیز
چه طور می تونم کمکتون کنم؟