
کاربرد مستربچ رنگی و فرمولاسیون آن کدام است؟ در دنیای امروزی، پلاستیک از کاربردی ترین موادی است که حجم وسیعی از کاربردهای اطراف زندگی انسانها و صنایع مختلف را تحت تاثیر خودش قرار داده است. که تولیدات لوازم رنگی یکی از صنایع پر مصرفی است که در آن از پلاستیک و با افزودن مواد مختلف برای رنگدار شدن آن استفاده می شود. که یکی از شاخص ترین روش های آن برای رنگی شدن محصولات پلاستیکی ، استفاده از مستربچ رنگی است و رایج ترین مستربچ ها، مستربچ رنگی، سیاه و سفیدو افزودنی های هستند.
مستربچ ها موادی هستند که برای افزودن خواص مختلف محصولات پلاستیکی به کار می روند که نوع رنگی آن ها با ترکیب انواع پلیمرها جهت تولید محصولات پلاستیکی رنگی استفاده می شود. و با توجه به کاربرد به شکل مایع و یا جامد مورد استفاده قرار میگیرد که این تولید این نوع مواد رنگی که اطراف ما را احاطه کرده از شایع ترین نوع تولید محصولات رنگی می باشد که جهت تولید مواد فرش، کیسه های خرید، خودرو، لوازم پارچه ای خانه ها، سیم و کابل، لوازم آرایشی بهداشتی، اسباب بازی و بسیاری از مواد دیگر مورد استفاده قرار می گیرد.
مستربچ از سه قسمت پایه تشکیل می شود که شامل این موارد است: پلیمر پایه، مواد افزودنی و عامل سازگار کننده و اما سه جزء اصلی مستربچ رنگی شامل رنگ دانه ، عامل سازگارکننده و پلیمر می باشد. و رنگدانه ها از دو گروه پیگمنت آلی و معدنی هستند و پلیمرها باعث پخش یکنواخت پیگمنت ها و شکل دهی بهتر می شود. استفاده پلیمر باید به گونه ای باشد قابلیت حل مستربچ را در خود داشته باشد. بنابراین پلیمری انتخاب می شود باید با عامل پخش سازگاری کافی را داشته باشد. و پایه پلیمرها معمولا از پلی اتیلن ، پلی پروپیلن، پلی استایرن، پلی کربنات و پلی آمید می باشد. و همچنین عامل سازگار کننده ها در پایدار کردن پلیمر و پخش بهتر پیگمنت ها بر روی سطح رنگدانه نقش بسزایی رو دارند.
عوامل تحت تاثیر قیمت مستربچ های رنگی با توجه به درصد پیگمنت استفاده شده و نوع آن و کشور سازنده قیمتها متفاوت است. و با توجه به مصرف بیشتر پیگمنت رنگ نهایی بهتر خواهد بود ولی به جهت رعایت نسبی این مواد محدودیت نیز وجود دارد و همچنین رنگهای مختلف قیمتهای متفاوتی نیز دارند و نوع رنگ استفاده شده در قیمت نهایی نیز تاثیرگذار است.
کیفیت مستربچ رنگی با توجه به کیفیت بهداشت، غلظت، مقاومت حرارتی و نوع بسته بندی آنها بستگی دارد.
بهداشت: در صنایعی که مستربچ جهت بسته بندی مواد غذایی و یا لوازم بهداشتی و آرایشی استفاده می شود، کیفیت اهمیت بسیار زیادی دارد و مستربچ های بهداشتی با استفاده از نانوسید تولید می شوند.
غلظفت: کیفیت ماده تولیدی نهایی با توجه به غلظت بیشتر مستربچ خواهد بود و البته استفاده و غلظت مواد بر اساس اصول و موارد خاص خود می باشد.
بسته بندی: یکی از مهمترین مشخصات مستربچ با کیفیت نوع بسته بندی آن در مقابل نور خورشید و رطوبت به آن می باشد تا از آسیب رسیدن به آن جلوگیری کند.
کیفیت تولید در تعیین رنگ نهایی بسیار در ساختار نوع رنگ مستربچ ها تاثیرگذار است. موارد بسیاری در فرآیند تولید مستربچ و رنگ های آن دخالت دارند که یکی از مهمترین آنها برش های وارده به دانه های مستربچ است که باید سطح مقطع مناسبی داشته باشند و اصول خاصی در مورد آن ها رعایت شود و هر چه این موارد اصولی تر باشند در نهایت رنگ بهتری تولید خواهد شد.
پلیمرهای شیمیایی در صنایع گوناگون زیادی کاربرد دارند. از این میان کاربرد پلیمر در صنایع پزشکی، امری مهم و غیرقابل چشم پوشی است. با پیشرفت علم پزشکی، کاربرد پلیمرهای شیمیایی در ساخت تجهیزات پزشکی مانند اعضای مصنوعی بدن روز به روز در حال افزایش است. ازاین رو در این مقاله به توضیح کاربرد پلیمر در تجهیزات پزشکی پرداختیم. همچنین در ادامه به ویژگی و خواص پلیمرهای مورد استفاده در پزشکی نیز اشارهای مختصر شده است. پس در ادامه این مقاله همراه ما باشید تا در مورد کاربرد پلیمر در پزشکی بیشتر بدانید
یکی از پلیمرهای محبوب در صنعت پلاستیک، پلی اتیلن است. این پلیمر با ویژگیهای مختلف و غیر سمی بودن، نقش گستردهای در صنعت بسته بندی مواد غذایی دارد. پلیمر پلی اتیلن نوعی ترموپلاستیک است که در انواع مختلفی مورد استفاده قرار میگیرد. هر کدام از انواع آن، ویژگیهای خاص خود را دارند و برای کاربردهای مختلفی استفاده میشوند. ما در ادامه این مقاله به بررسی مدلهای مختلف پلی اتیلن و جنبههای دیگر آن میپردازیم. با ما همراه باشید.
پلیمرهای مختلفی در صنعت محصولات پلاستیکی مورد استفاده قرار میگیرد که یک از نمونههای پرمصرف آن، ترموپلاستیک پلی پروپیلن است. این پلیمر به دلیل هزینه تولید پایینتر در کنار ویژگیهایی چون مقاومت بالا، انعطاف پذیری، وزن سبک و... طرفداران بسیاری یافته است و در صنایع مختلفی کاربرد دارد. کاربرد مختلف پلیمر PP باعث شده است که آن را در انواع مختلفی وارد بازار کنند تا صنایع با توجه به نیاز خود نمونه مناسب را تهیه کنند. ما در ادامه این مقاله به بررسی کامل این پلیمر میپردازیم.
گسترش صنعت پلاستیک باعث شده است که مواد اولیه آن اهمیت زیادی پیدا کنند. معمولا مواد اولیه پلاستیک به دو صورت گرانول و پودری به فروش میرسد. گرانولها همان پلیمرها هستند که به صورت دانه کوچک، مورد استفاده قرار میگیرند. پلیمرهای گرانولی میتوانند به دو صورت کیفیت بالا و مواد بازیافتی باشند که هر کدام از آنها کاربرد مخصوص به خود را دارند. ما در ادامه این مقاله به بررسی بیشتر گرانول و روشهای تولید آن میپردازیم، پس همراه ما باشید.
اگر به محیط اطراف خود بنگرید، ترکیبی از رنگهای زیبا و دلنشین را در قالبهای طبیعی و مصنوعی خواهید دید. رنگهای طبیعی از دل طبیعت و گیاهان گرفته میشود. در حالی که رنگهای مصنوعی در آزمایشگاهها، با فراهم کردن مواد اولیه و امکانات لازم ساخته میشود. یکی از این رنگها پیگمنت است که به صورت پودرهای نامحلول در آب و روغن است و به مایع رنگ اصلی اضافه میشود. در این مقاله به موضوع پیگمنت رنگ، انواع پیگمنت، ویژگی و کاربردهای آن پرداخته میشود.
امروزه با گسترش علم نانو و تکنولوژی، استفاده از محصولات لاستیکی و پلاستیکی رواج بیشتری پیدا کرده است. از این رو نیاز به تجهیزات و ابزار تولید اینگونه مواد نیز بیشتر شده است. دستگاه اکسترودر یکی از دستگاههای تولید کننده مواد ترموپلاست است. این دستگاه علاوه بر تولید قطعات پلاستیکی، قادر به بازیافت ضایعات پلاستیکی نیز میباشد. در این مقاله قصد داریم به معرفی دستگاه اکسترودر بپردازیم. اگر دوست دارید بدانید اکسترودر چیست و چه ویژگیها و کاربردهایی دارد تا پایان مقاله همراه ما باشید.
همه ما با کاربرد پلاستیک در زندگی روزمره مان آشنا هستیم. پلاستیک ممکن است سخت یا نرم، شفاف یا مات باشد. می تواند شبیه چوب یا ابریشم بنظربرسد. در حال حاضر بیش از ۱۰۰۰۰ نوع پلاستیک مختلف وجود دارد.ما در این مقاله قصد داریم تا شما را با انواع پلاستیک مهم و پرکاربرد آشنا کنیم پس همراه ما باشید.
رنگهای بهکار رفته در عناصر موجود در طبیعت و محیط پیرامون، الهام بخش زیبایی و هنر برتر هستند. این رنگها برای ماندگاری و تأثیرگذاری بیشتر، نیاز به افزودنی رنگ دارند. نقش افزودنی در تولید رنگ، به عنوان پشتوانه تولیدات انواع رنگ، بسیار مهم و ضروری است. در این مقاله سعی بر آن شده است تا شما را با انواع افزودنی رنگ و چگونگی کاربرد آنها بیشتر آشنا کنیم.