
کاربردهای کامپاند پلی اتیلن یکی از رایج ترین پلیمرها در صنعت پلاستیک کامپاند پلی اتیلن است که امروزه 30 درصد از کل مواد پلاستیکی را تشکیل می دهد و این پلیمر از سنتز شیمیایی پلی اتیلن می باشد که از ترکیب نفت خام و گازهای طبیعی تشکیل می شود. و این نوع پلیمر از پرمصرف ترین کامپاندهای گرمانرم برای ساخت قطعات و اجزاء مصرف می شود که در مقابل ضربه بسیار مقاوم بوده و ضریب اصطکاکی کمی دارد و نیز اینکه از خواص الکتریکی خوبی برخوردار است و یکی از بارزترین خواص کامپاند پلی اتیلن سبک وزن بودن و قابلیت ذوب شدنش در هنگام قالب گیری می باشد.
کامپاند پلی اتیلن از زنجیره های هیدروکربنی تشکیل شده است که پایه اصلی آن مولکول اتیلن می باشد که از 2 اتم کربن و 4 اتم هیدروژن تشکیل شده است. HDPE یک پلی اتیلن با مقاومت بسیار بالا است که مقاومت خوبی در برابر سایش و ترکها دارد که این نوع پلیمر در مقایسه با پلی اتیلن با چگالی پایین، دارای مقاومت بهتری در بهم خوردگی بهتر و همچنین دامنه کاری و استحکام کششی بالاتری دارد و این ماده به جهت سبک وزن بودن به هیچ عنوان رطوبت جذب نمی کند. و این نوع پلیمر از ایده آل ترین برای ساخت محصولاتی است که باید مقاومت بیشتری در برابر مواد شیمیایی داشته باشد.
یکی از مهمترین و اصلی ترین کاربردهای پلی اتیلن ، تولید انواع و اقسام لوله ها به ویژه لوله های آبرسانی است و میزان تولید این محصول به حدی در خرید کامپاند پلی اتیلن تاثیرگذار است و در تولید لوله به حدی زیاد است که در بازار به آن لوله پلی اتیلن نیز گفته می شود. و برای تولید لوله های آبرسانی باید درصدی دوده به کامپاند پلی اتیلن اضافه شود تا ماده اولیه مورد نیاز برای تولید این نوع لوله فراهم شود. برای تولید لوله آب از رنگ مشکی پلی اتیلن استفاده می شود.
در صنایع مختلف پلیمری برای افزایش کیفیت و صرفه جویی در وقت و هزینه، مواد گرانولی به برخی از مواد اولیه و کامپاندها تزریق می شود. از جمله این مواد، دوده است که با افزودن آن به گرانول پلی اتیلن می توان کامپاند پلی اتیلن تولید کرد که از ویژگیهای این مواد پلیمری می توان به موارد زیر اشاره کرد:
1. مقاوم در برابر نورد خورشید
2. مقاومت بالا در برابر مواد شیمیایی به علت استفاده از ضایعات با کیفیت صنعتی و مواد نو در ترکیب این کامپاند
3. قیمت مقرون به صرفه
4. شکلپذیری عالی جهت تولید در بازار داخلی و خارجی
5. وزن سبک
مقاومت در برابر خورشید
برای افزایش سطح مقاومت گرانول یا کامپاند در برابر نورخورشید مقدار مناسبی دوده به آن اضافه میشود. چراکه اغلب لوله های آبرسانی در فضای باز و مقابل نورخورشید قرار می گیرند بنابراین برای جلوگیری از آسیب رسیدن به این نوع از لوله های پلیمری ، مقداری دوده به مواد اولیه پلی اتیلن اضافه می گردد که با این ترفند عمر لوله های آبرسانی تا حد بسیار زیادی افزایش پیدا کرده و این موضوع باعث جلوگیری از هزینه های اضافی در دراز مدت می شود.
قیمت تمام شده اقتصادی
نکتهای بسیار مهم در رابطه با لولههای کامپاند پلی اتیلن این است که پایینتر بودن قیمت کامپاند پلی اتیلن در مقایسه با سایر متریالهایی که برای تولید لولههای آبرسانی مورد استفاده قرار میگیرد موجب مقرون به صرفه بودن این کامپاند شده است.
شکلپذیری بهتر کامپاند پلی اتیلن
کامپاند پلی اتیلن دارای قابلیت شکلپذیری بسیار بالایی است که برای تولید اقلام مختلف بسیار به کار میآید. از فاکتور بسیار مهم در تولید محصولات پلیمری، شکلپذیری است و به هر میزان شکلپذیری مواد بیشتر شود، میتوان محصولات با تنوع گستردهتری تولید کرد.
پایداری مناسب محصولات تولیدی
مواد اولیهای که در تولید این کامپاندها مورد استفاده قرار میگیرند، به صورت یکنواخت ترکیب میشوند که این مسئله باعث میشود، کیفیت محصول نهایی از ثبات خوبی برخوردار باشد و طول عمر آن تا حد چشمگیری افزایش پیدا کند.
بنابراین از مشخصه خوب دیگر که در قیمت کامپاند پلی اتیلن نیز تاثیرگذار است، پایداری بالایی است که محصولات نهایی تولیدی با آن دارند.
از اصلیترین کاربردهای کامپاند پلی اتیلن این است که در زمینه تولید لولههای آبرسانی بسیار نقش مهمی دارد. سایر کاربردهای کامپاند پلی اتیلن در تولید محصولات پلیمری و صنایع مربوط به آن عبارتند از:
تولید فیلمهای پلی اتیلن
تولید قطعات تزریقی
تولید ورقهای ژئوممبران
تولید لولههای تحت فشار
تولید لولههای آبیاری قطرهای
تولید کارتن پلاستها
شما میتوانید برای خرید این محصول، به صفحه خرید کامپاند پلی اتیلن مراجعه کنید.
منبع : پایون پلیمر
پلیمرهای شیمیایی در صنایع گوناگون زیادی کاربرد دارند. از این میان کاربرد پلیمر در صنایع پزشکی، امری مهم و غیرقابل چشم پوشی است. با پیشرفت علم پزشکی، کاربرد پلیمرهای شیمیایی در ساخت تجهیزات پزشکی مانند اعضای مصنوعی بدن روز به روز در حال افزایش است. ازاین رو در این مقاله به توضیح کاربرد پلیمر در تجهیزات پزشکی پرداختیم. همچنین در ادامه به ویژگی و خواص پلیمرهای مورد استفاده در پزشکی نیز اشارهای مختصر شده است. پس در ادامه این مقاله همراه ما باشید تا در مورد کاربرد پلیمر در پزشکی بیشتر بدانید
یکی از پلیمرهای محبوب در صنعت پلاستیک، پلی اتیلن است. این پلیمر با ویژگیهای مختلف و غیر سمی بودن، نقش گستردهای در صنعت بسته بندی مواد غذایی دارد. پلیمر پلی اتیلن نوعی ترموپلاستیک است که در انواع مختلفی مورد استفاده قرار میگیرد. هر کدام از انواع آن، ویژگیهای خاص خود را دارند و برای کاربردهای مختلفی استفاده میشوند. ما در ادامه این مقاله به بررسی مدلهای مختلف پلی اتیلن و جنبههای دیگر آن میپردازیم. با ما همراه باشید.
پلیمرهای مختلفی در صنعت محصولات پلاستیکی مورد استفاده قرار میگیرد که یک از نمونههای پرمصرف آن، ترموپلاستیک پلی پروپیلن است. این پلیمر به دلیل هزینه تولید پایینتر در کنار ویژگیهایی چون مقاومت بالا، انعطاف پذیری، وزن سبک و... طرفداران بسیاری یافته است و در صنایع مختلفی کاربرد دارد. کاربرد مختلف پلیمر PP باعث شده است که آن را در انواع مختلفی وارد بازار کنند تا صنایع با توجه به نیاز خود نمونه مناسب را تهیه کنند. ما در ادامه این مقاله به بررسی کامل این پلیمر میپردازیم.
گسترش صنعت پلاستیک باعث شده است که مواد اولیه آن اهمیت زیادی پیدا کنند. معمولا مواد اولیه پلاستیک به دو صورت گرانول و پودری به فروش میرسد. گرانولها همان پلیمرها هستند که به صورت دانه کوچک، مورد استفاده قرار میگیرند. پلیمرهای گرانولی میتوانند به دو صورت کیفیت بالا و مواد بازیافتی باشند که هر کدام از آنها کاربرد مخصوص به خود را دارند. ما در ادامه این مقاله به بررسی بیشتر گرانول و روشهای تولید آن میپردازیم، پس همراه ما باشید.
اگر به محیط اطراف خود بنگرید، ترکیبی از رنگهای زیبا و دلنشین را در قالبهای طبیعی و مصنوعی خواهید دید. رنگهای طبیعی از دل طبیعت و گیاهان گرفته میشود. در حالی که رنگهای مصنوعی در آزمایشگاهها، با فراهم کردن مواد اولیه و امکانات لازم ساخته میشود. یکی از این رنگها پیگمنت است که به صورت پودرهای نامحلول در آب و روغن است و به مایع رنگ اصلی اضافه میشود. در این مقاله به موضوع پیگمنت رنگ، انواع پیگمنت، ویژگی و کاربردهای آن پرداخته میشود.
امروزه با گسترش علم نانو و تکنولوژی، استفاده از محصولات لاستیکی و پلاستیکی رواج بیشتری پیدا کرده است. از این رو نیاز به تجهیزات و ابزار تولید اینگونه مواد نیز بیشتر شده است. دستگاه اکسترودر یکی از دستگاههای تولید کننده مواد ترموپلاست است. این دستگاه علاوه بر تولید قطعات پلاستیکی، قادر به بازیافت ضایعات پلاستیکی نیز میباشد. در این مقاله قصد داریم به معرفی دستگاه اکسترودر بپردازیم. اگر دوست دارید بدانید اکسترودر چیست و چه ویژگیها و کاربردهایی دارد تا پایان مقاله همراه ما باشید.
همه ما با کاربرد پلاستیک در زندگی روزمره مان آشنا هستیم. پلاستیک ممکن است سخت یا نرم، شفاف یا مات باشد. می تواند شبیه چوب یا ابریشم بنظربرسد. در حال حاضر بیش از ۱۰۰۰۰ نوع پلاستیک مختلف وجود دارد.ما در این مقاله قصد داریم تا شما را با انواع پلاستیک مهم و پرکاربرد آشنا کنیم پس همراه ما باشید.
رنگهای بهکار رفته در عناصر موجود در طبیعت و محیط پیرامون، الهام بخش زیبایی و هنر برتر هستند. این رنگها برای ماندگاری و تأثیرگذاری بیشتر، نیاز به افزودنی رنگ دارند. نقش افزودنی در تولید رنگ، به عنوان پشتوانه تولیدات انواع رنگ، بسیار مهم و ضروری است. در این مقاله سعی بر آن شده است تا شما را با انواع افزودنی رنگ و چگونگی کاربرد آنها بیشتر آشنا کنیم.