
کاربردهای کامپاند پلی اتیلن یکی از رایج ترین پلیمرها در صنعت پلاستیک کامپاند پلی اتیلن است که امروزه 30 درصد از کل مواد پلاستیکی را تشکیل می دهد و این پلیمر از سنتز شیمیایی پلی اتیلن می باشد که از ترکیب نفت خام و گازهای طبیعی تشکیل می شود. و این نوع پلیمر از پرمصرف ترین کامپاندهای گرمانرم برای ساخت قطعات و اجزاء مصرف می شود که در مقابل ضربه بسیار مقاوم بوده و ضریب اصطکاکی کمی دارد و نیز اینکه از خواص الکتریکی خوبی برخوردار است و یکی از بارزترین خواص کامپاند پلی اتیلن سبک وزن بودن و قابلیت ذوب شدنش در هنگام قالب گیری می باشد.
کامپاند پلی اتیلن از زنجیره های هیدروکربنی تشکیل شده است که پایه اصلی آن مولکول اتیلن می باشد که از 2 اتم کربن و 4 اتم هیدروژن تشکیل شده است. HDPE یک پلی اتیلن با مقاومت بسیار بالا است که مقاومت خوبی در برابر سایش و ترکها دارد که این نوع پلیمر در مقایسه با پلی اتیلن با چگالی پایین، دارای مقاومت بهتری در بهم خوردگی بهتر و همچنین دامنه کاری و استحکام کششی بالاتری دارد و این ماده به جهت سبک وزن بودن به هیچ عنوان رطوبت جذب نمی کند. و این نوع پلیمر از ایده آل ترین برای ساخت محصولاتی است که باید مقاومت بیشتری در برابر مواد شیمیایی داشته باشد.
یکی از مهمترین و اصلی ترین کاربردهای پلی اتیلن ، تولید انواع و اقسام لوله ها به ویژه لوله های آبرسانی است و میزان تولید این محصول به حدی در خرید کامپاند پلی اتیلن تاثیرگذار است و در تولید لوله به حدی زیاد است که در بازار به آن لوله پلی اتیلن نیز گفته می شود. و برای تولید لوله های آبرسانی باید درصدی دوده به کامپاند پلی اتیلن اضافه شود تا ماده اولیه مورد نیاز برای تولید این نوع لوله فراهم شود. برای تولید لوله آب از رنگ مشکی پلی اتیلن استفاده می شود.
در صنایع مختلف پلیمری برای افزایش کیفیت و صرفه جویی در وقت و هزینه، مواد گرانولی به برخی از مواد اولیه و کامپاندها تزریق می شود. از جمله این مواد، دوده است که با افزودن آن به گرانول پلی اتیلن می توان کامپاند پلی اتیلن تولید کرد که از ویژگیهای این مواد پلیمری می توان به موارد زیر اشاره کرد:
1. مقاوم در برابر نورد خورشید
2. مقاومت بالا در برابر مواد شیمیایی به علت استفاده از ضایعات با کیفیت صنعتی و مواد نو در ترکیب این کامپاند
3. قیمت مقرون به صرفه
4. شکلپذیری عالی جهت تولید در بازار داخلی و خارجی
5. وزن سبک
مقاومت در برابر خورشید
برای افزایش سطح مقاومت گرانول یا کامپاند در برابر نورخورشید مقدار مناسبی دوده به آن اضافه میشود. چراکه اغلب لوله های آبرسانی در فضای باز و مقابل نورخورشید قرار می گیرند بنابراین برای جلوگیری از آسیب رسیدن به این نوع از لوله های پلیمری ، مقداری دوده به مواد اولیه پلی اتیلن اضافه می گردد که با این ترفند عمر لوله های آبرسانی تا حد بسیار زیادی افزایش پیدا کرده و این موضوع باعث جلوگیری از هزینه های اضافی در دراز مدت می شود.
قیمت تمام شده اقتصادی
نکتهای بسیار مهم در رابطه با لولههای کامپاند پلی اتیلن این است که پایینتر بودن قیمت کامپاند پلی اتیلن در مقایسه با سایر متریالهایی که برای تولید لولههای آبرسانی مورد استفاده قرار میگیرد موجب مقرون به صرفه بودن این کامپاند شده است.
شکلپذیری بهتر کامپاند پلی اتیلن
کامپاند پلی اتیلن دارای قابلیت شکلپذیری بسیار بالایی است که برای تولید اقلام مختلف بسیار به کار میآید. از فاکتور بسیار مهم در تولید محصولات پلیمری، شکلپذیری است و به هر میزان شکلپذیری مواد بیشتر شود، میتوان محصولات با تنوع گستردهتری تولید کرد.
پایداری مناسب محصولات تولیدی
مواد اولیهای که در تولید این کامپاندها مورد استفاده قرار میگیرند، به صورت یکنواخت ترکیب میشوند که این مسئله باعث میشود، کیفیت محصول نهایی از ثبات خوبی برخوردار باشد و طول عمر آن تا حد چشمگیری افزایش پیدا کند.
بنابراین از مشخصه خوب دیگر که در قیمت کامپاند پلی اتیلن نیز تاثیرگذار است، پایداری بالایی است که محصولات نهایی تولیدی با آن دارند.
از اصلیترین کاربردهای کامپاند پلی اتیلن این است که در زمینه تولید لولههای آبرسانی بسیار نقش مهمی دارد. سایر کاربردهای کامپاند پلی اتیلن در تولید محصولات پلیمری و صنایع مربوط به آن عبارتند از:
تولید فیلمهای پلی اتیلن
تولید قطعات تزریقی
تولید ورقهای ژئوممبران
تولید لولههای تحت فشار
تولید لولههای آبیاری قطرهای
تولید کارتن پلاستها
شما میتوانید برای خرید این محصول، به صفحه خرید کامپاند پلی اتیلن مراجعه کنید.
منبع : پایون پلیمر
یکی از رزین هایی که به شکل محلول در آب استفاده ی فراوانی دارند و در انواع هموپلیمر و کوپلیمر موجود میباشد پلی وینیل استات(PVAC) است. در این مقاله به بررسی پلی وینیل استات و کاربردهای آن می پردازیم.
آکریلونیتریل بوتادین استایرن یا پلاستیک ABS یکی از سختترین و مفیدترین مواد پلاستیکی است که در صنایع مختلف مورد استفاده قرار میگیرد. پلاستیکهای ای بی اس مقاومت بسیار بالایی در برابر ضربه دارند و به دلیل هزینه کم، سرمایه گذاری هوشمندانهای در طولانی مدت محسوب میشوند. ظرفیت اسمی تولید این نوع پلیمر در حال حاضر در حدود 11.6 میلیون تن در جهان است که این مقدار نشان دهنده تقاضای بالای بازار برای خرید انواع گرید ABS میباشد.
پلی آمیدها، به صورت گستردهای در صنایع خودروسازی، حمل و نقل، برق و الکترونیک، نساجی، بستهبندی و تهیه محصولات خانگی مورد استفاده قرار میگیرند. با استفاده از الیاف شیشه و اضافه کردن و افزایش استحکام در این مواد، از این مواد می توان به عنوان یک نقش جایگزین برای قطعات فلزی استفاده کرد. از نظر فنی، اصطلاح "پلی آمید" می تواند به انواع پارچه های ارگانیک مانند پشم و ابریشم نیز اشاره داشته باشد. در زبان شیمی، این اصطلاح به سادگی به مولکولی اشاره دارد که دارای پیوندهای آمیدی تکرار شونده است. با این حال، فقط شیمیدانان ابریشم و پشم را به عنوان پلی آمید می گویند و بقیه جهان این واژه را مترادف با نایلون میدانند.
حفاظت در برابر آتش یکی از دغدغههای اصلی مالکان است. هزاران آتش سوزی هر ساله رخ میدهند که منجر به صدمات جدی، تلفات جانی و میلیاردها خسارت مالی میشوند. اما یکی از بهترین راهکارهای حفاظتی در برابر آتش پوشش ضد حریق است. هنگامی که یک پوشش ضدحریق روی اعضای ساختمان اعمال میشود، این پوشش به مانند یک سپر در برابر آتش عمل میکند.
ورق پلی کربنات در صنعت پلاستیک یکی از پرکاربردترین مواد موجود در بازار است. پلی کربنات که برای همه چیز از تجهیزات پزشکی گرفته تا فرآوری مواد غذایی مورد استفاده قرار میگیرد، بیشتر به دلیل مزیتهای بیشمارش در ساخت پوشش گلخانه در میان مشتریان محبوب است. این متریال که به صورت ورق تک جداره پلی کربنات، ورق دوجداره پلی کربنات و سایر موارد به فروش میرسد، گزینه مقرون به صرفه و بسیار خوبی برای ساخت گلخانه ها است.
تولید محصولات پلاستیکی به روشهای مختلفی انجام میشود که هرکدام از آنها مزایا و معایب خود را دارند. یکی از روشهای قدیمی تولید محصول پلاستیکی، روش ترموفرمینگ است که در این روش با اعمال حرارت بر ورقههای پلاستیکی و استفاده از قالب، میتوان محصول مورد نظر را تولید کرد. این روش به فرآیند پیچیده نیاز ندارد و برمبنای تغییرات شیمیایی انجام نمیشود. برای آشنایی بیشتر با روش ترموفرمینگ و مزایا آن، با ما همراه باشید که در ادامه به بررسی کامل آن میپردازیم.
یکی از اقدامات مهم برای کنترل و جمع آوری ضایعات پلاستیک و بازیافت آن، شناسایی نوع پلیمر پلاستیکها است. روشهای مختلفی برای این کار وجود دارد که تست شعله یکی از روشهای سریع برای کسب اطلاعات و بررسیهای لازم است. در این آزمایش با تشکیل شعله به رنگهای مختلف، میتوان نوع پلیمر را شناسایی کرده و آنها را تفکیک کنند. ما در این مقاله قصد داریم شما را با این روش شناسایی پلاستیک آشنا کنیم. پس با ما همراه باشید.
پلی استایرن یک زنجیره بزرگ شیمیایی است که کاربردهای بسیاری دارد. این ماده شیمیایی در دسته فنیلها قرار میگیرد که این زنجیره در صنایع پتروشیمی دارای اهمیت ویژهای است. در میان مواد و ترکیبات شیمیایی، پلی استایرن از جمله بلندترین زنجیرههای کربنی محسوب میشود. در ساختار این ماده، دو عنصر هیدروژن و کربن وجود دارد.