
روش تولید پلی پروپیلن مقاوم به ضربه پلی پروپیلن یکی از معروفترین و پرکاربردترین مواد پلیمری است که کاربرد بسیار زیادی در صنایع مختلف دارد. پلی پروپیلن مقاوم به ضربه، یکی از انواع PP است که در کاربردهایی که جذب انرژی ضربه اهمیت داشته باشد مورد استفاده قرار میگیرد. بسیاری از محصولاتی که در زندگی روزمره با آنها مواجه میشویم، از پلی پروپیلن تولید میشوند. بررسیهای آماری نشان میدهد که پلی پروپیلن در حال حاضر به عنوان پر مصرفترین ماده پلیمری در سطح دنیا به حساب میآید. همین مسئله باعث شده است که محققان به فکر راههای تقویت خواص این ماده پلیمری باشند. یکی از این خواص مورد نظر افزایش قابلیت مقاومت به ضربه در این ماده است. در ادامه بررسی خواهیم کرد که پلی پروپیلن مقاوم به ضربه چیست و چگونه تولید میشود.
پلی پروپیلن مقاوم به ضربه، یکی از انواع PP است که در کاربردهایی که جذب انرژی ضربه اهمیت داشته باشد مورد استفاده قرار میگیرد. پلی پروپیلن یکی از معروفترین و پرکاربردترین مواد پلیمری است که در کاربرد بسیار زیادی در صنایع مختلف دارد. بسیاری از محصولاتی که در زندگی روزمره با آنها مواجه میشویم، از پلی پروپیلن تولید میشوند. بررسیهای آماری نشان میدهد که پلی پروپیلن در حال حاضر به عنوان پر مصرفترین ماده پلیمری در سطح دنیا به حساب میآید. همین مسئله باعث شده است که محققان به فکر راههای تقویت خواص این ماده پلیمری باشند. یکی از این خواص مورد نظر افزایش قابلیت مقاومت به ضربه در این ماده است. در ادامه بررسی خواهیم کرد که پلی پروپیلن مقاوم به ضربه چیست و چگونه تولید میشود.
مصرف سالانه پلی پروپیلن در حال حاضر در سطح دنیا، حدود ۸۰ میلیون تن در سال است. این میزان مصرف مرتبط با گریدهای مختلف این ماده پلیمری است. اما یکی از نقاط ضعفی که در خصوص استفاده از پلی پروپیلن به صورت مستقل وجود دارد، میزان ضربهپذیری یا چقرمگی پایین آن است. چقرمگی اصطلاحا به میزان تحمل ضربه توسط یه ماده در واحد سطح گفته میشود. بررسیهای آزمایشگاهی نشان داده است که دلیل مقاومت پایین پلی پروپیلن در برابر ضربه، ساختار بلورین آن است.
مجموعههای تحقیقاتی و مهندسی، تلاش بسیار زیادی در دهههای گذشته کردهاند تا به کمک روشهایی میزان ضربهپذیری پلی پروپیلن را تا حد زیادی افزایش دهند. در نتیجه این اقدامات خواص ضربهپذیری پلیپروپیلن بهبود یافته است. باید در نظر داشته باشید که قیمت پلی پروپیلن مقاوم به ضربه به دلیل فرآیندهای مختلفی که روی آنها اعمال شده است، در مقایسه با پلی پروپیلن معمولی بیشتر است.
برای افزایش قابلیت چقرمگی پلی پروپیلن، مواد اصلاحکنندهای در فرآیند تولید به آن افزوده میشود. این مواد که به عنوان بهبود دهنده ضربهپذیری پلی پروپیلن نیز شناخته میشوند، میزان چقرمگی آن را افزایش میدهد. یکی از گزینههای مناسب برای افزایش چقرمگی پلی پروپیلن، الاستومرها یا لاستیکها هستند. همان طور که گفته شد، ساختار بلوری پلی پروپیلن موجب شکنندگی بالای آن میشود. بنابراین باید به دنبال افزودن اصلاحکنندهای نرم و انعطافپذیر به آن بود.
ارتقای سطح چقرمگی پلیمرها، در حین واکنش پلیمریزاسیون صورت میپذیرد. در واقع در حین پلیمریزاسیون ماده افزودنی نرم، در ساختار بلوری پلی پروپیلن نفوذ میکند و این باعث میشود که از میزان شکنندگی آن کاسته شود. در ادامه قصد داریم تا موادی را که به عنوان اصلاحکننده خاصیت چقرمگی به پلی پروپیلن افزوده میشود، را معرفی کنیم.
یکی از مهمترین موادی که به عنوان اصلاحکننده به پلی پروپیلن افزوده میشود، پلی الفینها هستند. در سالهای اخیر میزان استفاده از پلی الفینها به طرز چشمگیری در صنایع مختلف افزایش یافته است. البته باید به یک نکته مهم توجه داشته باشید. این مواد صرفا برای پلی پروپیلن مقاوم به ضربه که قرار است در شرایط دمایی بالا مورد استفاده قرار گیرند، کاربرد دارد و در شرایط دمایی پایین، این ماده به صورت شکننده عمل میکند.
برخی از محققان با افزودن درصدی الاستومر به پلی الفینها سعی در برطرف کردن این مشکل داشتهاند. اما با این کار مدول یانگ یا الاستیسیته آنها کاهش پیدا میکند.
منبع : معین پلیمر
ورق پلی کربنات در صنعت پلاستیک یکی از پرکاربردترین مواد موجود در بازار است. پلی کربنات که برای همه چیز از تجهیزات پزشکی گرفته تا فرآوری مواد غذایی مورد استفاده قرار میگیرد، بیشتر به دلیل مزیتهای بیشمارش در ساخت پوشش گلخانه در میان مشتریان محبوب است. این متریال که به صورت ورق تک جداره پلی کربنات، ورق دوجداره پلی کربنات و سایر موارد به فروش میرسد، گزینه مقرون به صرفه و بسیار خوبی برای ساخت گلخانه ها است.
تولید محصولات پلاستیکی به روشهای مختلفی انجام میشود که هرکدام از آنها مزایا و معایب خود را دارند. یکی از روشهای قدیمی تولید محصول پلاستیکی، روش ترموفرمینگ است که در این روش با اعمال حرارت بر ورقههای پلاستیکی و استفاده از قالب، میتوان محصول مورد نظر را تولید کرد. این روش به فرآیند پیچیده نیاز ندارد و برمبنای تغییرات شیمیایی انجام نمیشود. برای آشنایی بیشتر با روش ترموفرمینگ و مزایا آن، با ما همراه باشید که در ادامه به بررسی کامل آن میپردازیم.
یکی از اقدامات مهم برای کنترل و جمع آوری ضایعات پلاستیک و بازیافت آن، شناسایی نوع پلیمر پلاستیکها است. روشهای مختلفی برای این کار وجود دارد که تست شعله یکی از روشهای سریع برای کسب اطلاعات و بررسیهای لازم است. در این آزمایش با تشکیل شعله به رنگهای مختلف، میتوان نوع پلیمر را شناسایی کرده و آنها را تفکیک کنند. ما در این مقاله قصد داریم شما را با این روش شناسایی پلاستیک آشنا کنیم. پس با ما همراه باشید.
پلی استایرن یک زنجیره بزرگ شیمیایی است که کاربردهای بسیاری دارد. این ماده شیمیایی در دسته فنیلها قرار میگیرد که این زنجیره در صنایع پتروشیمی دارای اهمیت ویژهای است. در میان مواد و ترکیبات شیمیایی، پلی استایرن از جمله بلندترین زنجیرههای کربنی محسوب میشود. در ساختار این ماده، دو عنصر هیدروژن و کربن وجود دارد.
به طور کلی برای تعریف رزین اپوکسی میتوان آن را قسمتی از گروه رزینهای دو جزئی که شامل «پایه رزینی» و «هاردنر» است، معرفی نمود. در این تعریف کاربرد رزین اپوکسی به ترکیب نسبت معین این دو ماده جهت ساخت انواع قالب و قاب اشاره دارد. رزینهای اپوکسی معمولا به صورت دو جزئی و با ترکیب پایه رزینی و هاردنر مورد استفاده قرار میگیرند. ولی رزینهای اپوکسی تک جزیی و سه جزیی نیز موجود هستند که کاربردهای متفاوتی دارند. برای آشنایی بیشتر با انواع رزین اپوکسی و کاربردهای آن با ما همراه باشید.
به احتمال زیاد امروزه شما هم از محصولی که در آن پلیکربنات استفاده شده باشد، استفاده کردهاید، حتی اگر متوجه آن نشده باشد. این مواد تقریباً در همه جا وجود دارند. از عینکهای طبی که هر روزه استفاده میکنیم تا دستگاههای پزشکی یا قطعات خودرو، وسایل روشنایی، دیویدی و بلو-ری پلیکربناتها کاربرد دارند. این ماده در صنایع متنوع کاربردهای متعددی دارد. صنایعی مثل: ساخت و ساز، پزشکی، محصولات مصرفی و الکترونیک و... در این مقاله به بررسی کربنات کلسیم میپردازیم.
انواع محصولات پلاستیکی که هر روزه در منزل یا سر کار از آنها استفاده میکنیم سه حالت کلی دارند. دسته اول وسایلی هستند که به طور کامل مورد بازیافت قرار میگیرند، در حالت دوم، درصدی از آنها بازیافت میشود و دسته سوم نیز غیر قابل بازیافت هستند. در این مقاله در مورد پلاستیکهای غیر قابل بازیافت هیچ گونه بحثی نخواهد شد و تنها به بررسی میزان بازیافت مواد پلاستیک که با کد بازیافت شناسایی میشوند؛ پرداخته میشود. پس توصیه میشود تا پایان این مقاله همراه ما باشید تا به طور کامل با کد بازیافت پلاستیک آشنا شوید.
دستگاه گرانول ساز یکی از پرکاربردترین تجهیزات در زمینه تولیدات مواد ترموپلاست و محصولات پلاستیکی قابل بازیافت است. از مهمترین کاربردهای این دستگاه، اکسترود کردن پلاستیک و دیگر ذرات است که اصطلاحاً به آن دستگاه اکسترودر نیز میگویند. این دستگاه در ساخت انواع گرانولهای بازیافتی و غیربازیافتی کاربرد فراوان دارد. دستگاه مذکور همچنین دارای ظرفیتهای نامحدود تولید، در انواع گرانول، تحت شرایط خاص است. در این مقاله به بررسی راههای افزایش ظرفیت تولید دستگاه گرانول ساز پرداخته خواهد شد. ابتدا قبل از بررسی این راهها، لازم است با این دستگاه و طرز کارکرد آن بیشتر آشنا شوید.